Організатори: Національний екологічний центр України
Де, ким, як були вирощені продукти для вашого обіду сьогодні? І який зв'язок це має із глобальними викликами людства: голодом, бідністю, соціальною нерівністю та зміною клімату? Про екологічні та соціальні наслідки різних підходів до виробництва їжі ви дізнаєтеся під час круглого столу "Сільськегосподарство - екологічний виклик чи надія для людства?".
Відповідно до інформації Глобальних Цілей для Сталого розвитку, за наступні 35 років продовольче виробництво повинно зрости на щонайменше 60% та водночас мінімізувати негативний вплив на довкілля аби забезпечити продовольчу та екологічну безпеку для 9 мільярдів людей що будуть населяти нашу планету за декілька десятиліть. Виробництво їжі – це не вугільні шахти чи хімічні заводи, проте воно має рівнозначний негативний вплив на довкілля. Сучасне промислове сільське господарство є одним з найбільших забрудників довкілля та чинників що провокують зміну клімату, Ця галузь відповідальна за майже 25% усіх парникових газів.
Під час круглого столу ми поговоримо про те, як кожен та кожна із нас можуть вплинути на баланс між зростаючою потребою у виробництві та екологічною і соціальною безпекою. Ми також детально розглянемо які унікальні екологічні сервіси може запропонувати сільське господарство засноване на принципах сталого розвитку, та чи може воно задовольнити наші потреби у якісних продуктах харчування. На заході ви матимете можливість поспілкуватись із представниками сільських громад, що перші стикаються із наслідками аграрного виробництва, та фахівцями зі сталого сільського розвитку тагосподарства.
Модератока:
Оксана Пирожок, журналістка Інтерфаксу
Спікерки:
Анна Даниляк (Національний Екологічний Центр України)
Олена Бородіна (Українська мережа сільського розвитку)
Катерина Онопрієнко (Активістка сільської громади)
Тетяна Чучко (Пермакультура)
Олена Ракова (Органічна Україна)
Подія на Facebook за лінком.